Aproximativ 2.400 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite, joi, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, într-un autocar care efectua curse regulate între Republica Moldova şi Italia, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Potrivit poliției, mijlocul de transport, care era condus de un bărbat de 39 de ani cu dublă cetățeni română și moldovenească, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, la intrare în ţară. În baza profilului de risc, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali, au procedat la efectuarea unei verificări amănunţite asupra autovehiculului şi persoanei, ocazie cu care, au descoperit ascunse sub scările care urcă la etajul superior al autocarului, mascate prin aplicarea unui panou, cantitatea de 2.388 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă duty-free.

„Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 10.745 lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 lei”, se mai spune în comunicatul ITPF.