/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

CA a sancționat mai multe posturi TV pentru încălcarea legislației electorale. TV8 și ProTV Chișinău, singurele posturi care nu au avut derogări

missing
16 februarie 2019, ora 10:46

Consiliul Audiovizualului a decis să sancționeze cu avertizare publică mai multe posturi de televiziune care au admis încălcări de la legislația electorală și audiovizuală. Potrivit unui raport prezentat în ședința de ieri a CA, posturile TV8 și ProTV Chișinău sunt singurele care nu au încălcat legislația electorală.

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat rezultatele monitorizării principalelor buletine informative de la 13 posturi TV.

Astfel, a constatat că posturile „Prime”, „Publika TV”, „Canal 2” și „Canal 3” au reflectat, atât prin volumul de timp acordat, cât și prin conotația pozitivă, în preponderență concurentul electoral de pe circumscripția națională, PDM, cât și candidații acestuia de pe circumscripțiile uninominale. „Accent TV” a reflectat în preponderență PSRM și candidații acestuia. „NTV Moldova”, de asemenea, a reflectat preponderent pozitiv Partidul Socialiștilor și candidații acestuia pe , iar Partidul ȘOR a fost mediatizat în preponderență negativ.

Potrivit CA, postul „Orhei TV” a reflectat preponderent concurentul electoral al PPȘ, Ilan Șor, atât prin volumul de timp acordat, cât și prin conotația pozitivă, iar candidații Blocului ACUM DAPAS înscriși pe circumscripțiile uninominale Valeriu Munteanu și Andrei Năstase au fost mediatizați preponderent negativ.

„Televiziunea Centrală”, la fel, l-a reflectat preponderent pe Ilan Șor atât prin volumul de timp acordat, cât și prin conotația pozitivă, iar pe Valeriu Munteanu și Andrei Năstase preponderent negativ. „Totodată, posturile respective nu au asigurat în unele subiecte cu tentă electorală prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziție, încălcând astfel prevederile art. 13 alin. (6) lit. a)din Codul serviciilor media audiovizuale”, se spune în comunicat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram