/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Președintele „Partidul Regiunilor” vine cu acuzații la adresa lui Dodon și promite producătorilor că vor exporta mai ușor pe piața din Rusia

18 februarie 2019, ora 17:04

Politicianul a declarat că prima dată când Igor Dodon a folosit problemele agricultorilor în favoarea sa a avut loc în 2014, când Federația Rusă a impus primele restricții temporare la importul fructelor și legumelor din țara noastră.

Nefericirea producătorilor moldoveni a adus folos lui Igor Dodon care, alături de PSRM, a exploatat subiectul embargoului în campania electorală, la 14 martie 2016 au fost introduse alte restricții”, Alexandr Kalinin, candidat pe lista Partidului Regiunilor.

Președintele partidului mai spune că ulterior producătorii agricoli au fost impuși să achite taxe neoficiale ca să poată să exporte în Federația Rusă.

„Dodon a monopolizat, în scopurile sale personale, tot exportul produselor moldovenești pentru piața rusă. Potrivit antreprenorilor trebuie, pe lângă taxele oficiale, să mai achite un tarif neoficial de la 700 la 1000 de dolari pentru fiecare camion”, Alexandr Kalinin, candidat pe lista Partidului Regiunilor.

Mai apoi, Kalinin a trecut de la acuzații la promisiuni. Și-a dat cuvântul că va facilita exportul de fructe și legume în Federația Rusă.

„Voi veți avea posibilitatea, fiecare producător, direct să exportați produsele voastre. Eu vă dau cuvântul”, Alexandr Kalinin, candidat pe lista Partidului Regiunilor.

Anterior, Alexandr Kalinin l-a mai acuzat pe Igor Dodon că ar fi venit de la Moscova cu 20 de milioane de dolari pentru campania de promovare a socialiștilor. În replică, Președinția a făcut trimitere astăzi la un mesaj publicat acum două săptămâni, prin care se spune că șeful statului a decis să nu se implice în această luptă electorală pentru a nu fi ținta polemicilor diferitor actori politici. Partidul Regiunilor, condus de Alexandr Kalinin, s-a înscris în cursa electorală cu 43 de candidați pe listă. Formațiunea nu a înaintat candidați pe circumscripția uninominală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram