/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ România va oferi Chișinăului zece milioane de euro, pentru curățarea râului Bâc

18 februarie 2019, ora 11:43

Guvernul României va oferi autorităților municipale din Chișinău un nou grant în sumă de zece milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru curățarea și amenajarea albiei râului Bâc. Despre aceasta a vorbit astăzi, la ședința Primăriei capitalei, edilul interimar Ruslan Codreanu. 

„Este o porțiune problematică pentru noi. De mulți ani vorbeam despre inundațiile de pe strada Albișoara. Astfel, începând cu anul acesta, cu suportul poporului român, e posibil să facem proiectarea și de intervenit pentru a salubriza, a curăța și a amenaja albia râului Bâc”, a spus Ruslan Codreanu.

Potrivit lui Ion Burdiumov, șeful Direcției locativ-comunale, primele lucruri care urmează a fi făcute țin de evaluarea impactului asupra mediului și elaborarea documentației tehnice.

„Conform proiectului, urmează ca în termen de 30 luni să fie curățat râul Bâc de la lacul Ghidighici până la str. Grădina Botanica (cca 24 km). Pe segmentul de râu de la str. Mihai Viteazul până la str. Feredeului se va executa o amenajare complexă prin construcția a trei stăvilare pentru retenția apei, precum și amenajarea zonei ca una de agrement pentru locuitorii capitalei”, informează reprezentanții Direcției locativ-comunale.

Cu granturi din partea Guvernului României au fost reabilitate mai multe obiective din capitală, cum ar fi Sala cu Orgă, Muzeul Național de Arte, iar, în prezent, se repară scara din granit din parcul Valea Morilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram