/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Un candidat din diasporă se retrage din cursa electorală: „Sunt oameni mai buni care merită să ajungă în Parlament”

18 februarie 2019, ora 16:43

Viorel Savva, tânărul care s-a înregistrat în calitate de candidat la alegerile parlamentare pe circumscripția nr. 51 (SUA, Canada), a anunțat că se retrage din cursa electorală. „Cred că sunt oameni mai buni care merită să ajungă în Parlamentul Republicii Moldova”, a spus acesta într-un video publicat pe pagina sa de Facebook. 

Savva și-a rupt legitimația de candidat la alegeri în intervenția sa live de pe Facebook.

Candidatul a mai spus că nu le va spune persoanelor care intenționau să-l voteze pe cine să aleagă în locul lui, dar le va spune pe cine să nu voteze: „Să nu votați oamenii inculți, ingrați, corupți și oricine a fost la «treuca guvernării»”. Mai mult, Viorel Savva le-a spus alegătorilor să nu-l voteze pe candidatul Valeriu Ghilețchi.

„Votați pe oricine, numai nu pe Ghilețchi. Nu pentru că eu vreau să fiu deputat, dar pentru că el nu merită să fie deputat”, a spus fostul candidat.

La rândul său, Valeriu Ghilețchi califică declarația lui Viorel Savva drept un atac nefondat la adresa sa, la care ar fi recurs și alți contracandidați de pe această circumscripție: „Încercările lor de a mă denigra arată nivelul scăzut de cultură politică pe care îl au. Cetățenii noștri de peste Ocean, însă, merită mai mult, merită o reprezentare demnă și eficientă în Parlament, dar și în forurile internaționale”, a comentat Valeriu Ghilețchi.

Viorel Savva s-a înregistrat în calitate de candidat independent la alegerile parlamentare. Acesta urma să figureze în buletinul de vot cu cifra trei.

În circumscripția 51 candidează 13 candidați: Ghenadie Moroșanu (PDM), Gaik Vartanean de la PSRM, Valeriu Ghilețchi (candidat indepdendent), Rodica Rusu, candidata Partidului „Șor”, urmată de candidații independenți Alexandrin Patron, Petru Neaga și Gheorghi Grozav. Pe locul nouă este candidatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, urmat de alți patru candidați independenți: Valentin Ganea, Oleg Bînzar, Roman Palancica și Ana Vasilachi. Detalii despre candidați și alegerile parlamentare din 24 februarie pot fi găsite pe Alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram