/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Unii alegători de pe circumscripția 30 – Ciocana nu-și cunosc candidații și spun că în ziua alegerilor vor vedea cui dau votul

19 februarie 2019, ora 18:29

„Dacă recunoașteți pe cineva… – Sunt ceva infractori?”

„Vreau să vă întreb dacă cunoașteți pe cineva din…- Dar nouă ne este indiferent. – De ce? – Noi am votat pentru Dumnezeu”.

„Câți candidați sunt în circumscripția dumneavoastră? – Nu știu. – Dar cum veți alege? – Păi așa, am să mă uit acolo și voi vedea pe loc”.

„ – Pe cine recunoașteți din această fotografie? – Sincer să fiu – pe nimeni. – Pe nimeni, pe nimeni? – I-am văzut pe la televizor, dar nu le știu numele. Dumneavoastră veți merge la alegeri? – Dar știți cine sunt candidații pe circumscripția dvs. de la Ciocana? – Nu știu, dar am să mă clarific pe loc”.

„Câte buletine de vot veți primi în ziua alegerilor? – Cum câte, unul. EL: – Două. – Sunt două? – Da de ce sunt două? Pentru ce se alege? EL: Alegem Parlamentul și referendum”.

Alții spun că nu s-au informat în privința alegerilor pentru că nici nu au de gând să meargă la vot.

„Eu nu sunt cu nimeni. – Dar veți merge la alegeri? – Nu am de gând. Nu avem din ce alege. – Cum nu avem, sunt atâția candidați… – Nu am pentru cine vota, încă o dată vă spun”.

Am dat însă și de alegători care au recunoscut câțiva candidați.

„- La față îi cunosc, dar numele nu le prea cunosc. Aceasta este Herța de la Apă-Canal. Acesta este de la socialiști și mai mult nu-i știu. Să nu mergi la alegeri, este stupid. Este șansa noastră. Oameni trebuie să meargă să-și spună opinia”.

„Pleșca, acesta-i Gurduja, acesta-i Perciun. Totuși sperăm să schimbe ceva în țara asta. – Dar acești candidați credeți că merită să ajungă la putere? – Majoritatea din ei nu”.

Pe circumscripția numărul 30 – Ciocana, candidează 9 persoane. Din partea PDM a fost întregistrat Nae Simion Pleșca, din partea PSRM, Petru Burduja, iar de la Partidul Șor, Stanislva Cvasnîi. Liberalii au înaintat-o pe Veronica Herța, cei din Blocul ACUM pe Dan Perciun, iar ceilalți patru sunt independenți. Este vorba de Galina Bostan, Oleg Golopeatov, Valentin Dolganiuc și Maxim Uvarov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram