/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Năstase sesizează instituțiile internaționale că niște provocatori, care ar fi trimiși de Țuțu, îi compromit întâlnirile cu alegătorii. Ce spune democratul

missing
20 februarie 2019, ora 16:33

Copreședinții blocului electoral ACUM DA PAS, Andrei Năstase și Maia Sandu, au expediat o sesizare către observatorii internaționali și partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova în care spun că sunt intimidați la întâlnirile cu alegătorii. Aceștia fac referire la câteva cazuri în care Andrei Năstase, copreședintele blocului electoral și candidatul pe circumscripția nr. 33, a avut întâlniri cu alegători în localitățile Durlești, Băcioi și Codru. La aceste întâlniri, potrivit lui Andrei Năstase, ar fi fost trimiși niște provocatori din partea concurentului său Constantin Țuțu, candidat de la Partidul Democrat (PD) pe aceeași circumscripție. La rândul său, democratul neagă aceste acuzații.

„Acoliții lui Constantin Țuțu, candidat din partea Partidului Democrat pe aceeași circumscripție, au activat niște tactici subversive care, merg până acolo, până unde există posibilitatea ca opoziția pro-europeană să fie pur și simplu anihilată. Evenimentele petrecute la întâlnirile de la Durlești, Băcioi și, în special, la Codru atestă disperarea guvernării banditești în fața iminenței pierderii puterii, dar și determinarea regimului și a aparatului său represiv de a arunca aceste întâlniri într-un haos în care pot fi comise atacuri violente, fulminante, asupra oamenilor prezenți la adunare și asupra lui Andrei Năstase”, se menționează într-un comunicat expediat de reprezentanții Partidului Platforma DA, după o întrevedere a reprezentanților blocului ACUM cu observatorii internaționali ai alegerilor din Republica Moldova.

La rândul său, Constantin Țuțu spune că el nu a trimis pe nimeni la întâlnirile lui Andrei Năstase cu alegătorii: „Nu-l ascultați pe Andrei Năstase că e un mincinos. Eu în fiecare zi am până la 15 întâlniri cu oamenii și eu nu am când să mă ocup cu asta, dar nici nu am interesul”, a spus candidatul democrat, contactat de TV8.md.

În același timp, Andrei Năstase susține că planifica astăzi o întâlnire cu alegătorii din suburbia Sângera, dar a anulat-o din motive de securitate.

În scrisoarea expediată instituțiilor internaționale, printre care Parlamentul European, Adunarea Parlamentară a OSCE, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Delegația UE în Moldova și mai multe Ambasade, reprezentanții ACUM îndeamnă aceste instituții să ia o atitudine clară față de cele sesizate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram