/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO. VIDEO/ În plină campanie electorală, Rusia ne trimite camioane. Dodon a inspectat personal lotul de camioane venite din Rusia

20 februarie 2019, ora 19:25

Ajuns în fața autobasculantelor aranjate ca la expoziție, șeful statului nu a ratat ocazia să încerce chiar el cabina uneia dintre ele.

„Unde se poate de urcat? Aici? Foarte comfortabil. – La președinție veniți cu camazul data viitoare. – Acolo-i curat, nu-i numaidecât să fie”.

Totuși, președintele a avut nevoie de puțin ajutor ca să pornească utilajul.

„- Ați mai condus vreun camaz vreodată? – Tractoare da, împreună cu domnul Lucașenco”.

Vehiculele au fost oferite în dar de către Federația Rusă, după ce anul trecut Dodon a cerut un ajutor de 100 de astfel de mașini pentru a fi folosite de municipalitățile care duc lipsă.

„Cred că trebuie să scriem pe ele „cadou din partea lui Putin””, Igor Dodon, președintele R. Moldova.

Dodon dă asigurări că autocamioanele nu vor fi distribuite pe criterii politic, deși anul trecut tractoarele primite de la președintele Belarusului Alexandr Lucașenco majoritatea au ajuns la primari socialiști. L-am întrebat pe Igor Dodon de ce acestia au ajuns la Chșinău în plină campanie electorală, dar am rămas fără răspuns.

„ –Cum se face că înainte de alegeri ajung mașinile la noi? – Mai sunt și alte întrebări? ”

Următorul lot de autocamioane ar urma să fie comandate în primăvară.

Reporter: Felicia Crețu
Imagini: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram