/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ Cine sunt cei trei tineri din Moldova, incluși în lista Forbes 30 Under 30

20 februarie 2019, ora 18:15

Xenia Muntean, Vlad Caluș și Nicolae Gudumac și-au pornit afacerea cu trei ani în urmă, iar ideea a apărut de la o problemă cu care se confruntau în fiecare zi – lipsa unui soft prin care brandurile și managerii social media să administreze creativ și util planurile de promovare.

Era foarte greu să planifici, să organizezi și să publici campaniile de social-media pentru clienții cu care lucram. Așa a apărut ideea de Planable, să facem un instrument care să facă tot procesul mai eficient”, Nicolae Gudumac, cofondator.

După ce au lansat platforma, tinerii au participat la mai multe competiții din Europa și SUA, urmărind să-și dezvolte afacerea. Prima investiție a fost la Londra, în timp ce se aflau la una din cele mai prestigioase acceleratoare din lume. Pe parcursul anilor, echipa a crescut, iar acum din ea fac parte nouă persoane, cinci dintre care sunt ingineri și muncesc la Chișinău.

Suntem o echipă foarte tânără. Cofondatorii au vârsta medie 25 de ani și angajații noștri sunt foarte tineri, de 23-25 de ani”, Nicolae Gudumac, cofondator.

În schimb, ceilalți doi fondatori se află la București, de unde monitorizează procesul de lucru al companiei.

Noi suntem pe calea cea dreaptă în a ajuta marketerii să colaboreze mai bine pe diferite tipuri de conținut și să-și eficientizeze timpul cheltuit la crearea acestui conținut, pentru a fi mai productivi, mai eficienți în echipa sa și de a crea un conținut mai bun pentru toate brandurile la care lucrează”, Vlad Caluș, cofondator.

Portofoliul de clienți ai celor trei moldoveni numără sute de companii. Se laudă cu multe dintre ele, mai ales cu universitatea Stanford, una dintre cele mai cotate instituții de învățământ din lume sau cu dezvoltatorul de mașini – LandRover.

„Una din companiile cele mai mari pe care le avem drept clienți este LandRover, ei ne folosesc pentru campaniile lor de marketing. De aproape un an avem o rată de creștere impresionantă, creștem în mediu cu 20 la sută în fiecare lună. Reușim să strângem clienți din toată lumea, inclusiv și branduri mari”, Nicolae Gudumac, cofondator.

Iar faptul că tinerii au ajuns în lista Forbes 30 under 30 le deschide și mai multe uși spre dezvoltare.

Cred că este un moment extraordinar pentru noi ca echipă și o realizare la care am lucrat câțiva ani”, Vlad Caluș, cofondator.

Includerea în această listă Forbes ne ajută mult să atragem investitori. Investitorii ne privesc altfel. Cumva avem o validare”, Nicolae Gudumac, cofondator.

În acest an, compania tinerilor a înregistrat primele profituri financiare care ajung la câteva zeci de mii de euro. Lista cu cei mai buni tineri din întreaga lume, care au sub 30 de ani, este elaborată anual de cunoscută revistă Forbes. Clasamentul include 600 de nume din întreaga lume, fiind aleși câte 30 de tineri din 20 de industrii.

Reporter: Ana Sârbu
Imagine: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram