/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ „Nu vota! Pe 24 februarie, mă duc să votez eu pentru tine...”

missing
20 februarie 2019, ora 14:30

„Nu vota! Pe 24 februarie mă duc să votez eu pentru tine”, este mesajul unui spot lansat cu de Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM), pentru a motiva tinerii să iasă duminică la vot. 

„Campania „Votez, în ciuda lor” își propune să mobilizeze tinerii cu drept de vot în ziua alegerilor prin intermediul mesajelor transmise în cadrul campaniei și prin spotul „Dragi tineri, Nu Votați”, care a provocat discuții și reacții diverse”, explică reprezentanții CNTM.

Spotul relatează istoria unor personaje pline de stereotipuri, care nu vor schimbări în țară și sunt satisfăcuți de haosul care se întâmplă în aceasta. În cadrul acestui spot sunt abordate așa teme precum corupția, cumătrismul, „pomenele electorale”, migrația și indiferența față de procesele democratice.

Potrivit inițiatorilor campaniei sociale, ideea acesteia derivă de la problema prezenței scăzute la vot a tinerilor, din ultimii patru ani.

„Conform Biroului Național de Statistică, la începutul anului 2018, în Republica Moldova locuiesc tineri cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani în număr de 1,061,120 persoane, iar la alegerile parlamentare din 2014 și cele prezidențiale din 2016 au participat 475,028 și respectiv 520,953 de oameni. Rata de prezență la vot a tinerilor în 2014 este de 44,77%, iar cea din 2016 – 49,10% (conform statisticilor CEC)”, menționează reprezentanții CNTM într-un comunicat.

Campania este desfășurată de Consiliul Național al Tineretului din Moldova, cu suportul National Endowment for Democracy, în cadrul proiectului „Educarea și Mobilizarea tinerilor alegători”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram