/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Circumscripția nr.39, com. Sărata Galbenă: Patru candidați se luptă pentru fotoliul de deputat. Ce declarații au indicat aceștia

missing
21 februarie 2019, ora 21:02

În timp ce unii declară venituri pentru ultimii doi ani de sute de mii de lei, alții susțin că au avut salariu de doar câteva zeci de mii de lei. Ce averi indică cei cinci concurenți care luptă pentru fotoliul de deputat pe circumscripția 39 din com. Sărata Galbenă.

Primul în buletinul de vot este candidatul PD, președintele raionului Hîncești, Ghenadie Buza. În declarația de avere depusă la CEC pentru ultimii doi ani, Buza spune că a avut venituri de peste 746 de mii de lei din salariul din Consiliul Raional Hîncești, Spitalul Raional, Centru Medical Pro Femina, SRL Taxi Auto și altele. De asemenea, concurentul a primit 50 de mii de lei din vânzarea unui automobil și alte trei venituri din indemnizații, pensii și ajutor material. Toate ajung la suma de circa 71 de mii de lei.

Ghenadie Buza are în posesie trei intravilane și un extravilan. Două dintre acestea este indicată suma de zero lei. Familia candidatului mai are o casă de locuit de 115 metri pătrați și un garaj care valorează peste 88 de mii de lei și un apartament de 38 de mii de lei.

Potrivit Moldova Curata, S-a implicat în politică inițial din partea PCRM, fiind consilier orășenesc, iar din 2010 a ajuns în Consiliul Raional ca reprezentant al Partidului Democrat (PDM). A fost ales în funcția de președinte al raionului Hâncești pe 17 iulie 2015. Pentru candidatura sa au votat consilierii raionali ai PDM, PL și ai Blocului „PPEM – Iurie Leancă”, care au anunțat că ar fi format o Coaliție, dar și câte trei reprezentanți ai PCRM și PSRM.

Candidatul Partidului Șor Victor Terente este al doilea în buletinul de vot al circumscripției 39. Acesta nu este angajat dar are un venit din afacerea de familie care i-a adus circa de 120 000 de euro. Alte 30 de mii de lei acesta le-a primit de la aniversarea sa, iar 10 000 de lei au fost primite de la ziua de naștere a copiilor. Familia Terente mai are un extravilan, achiziționat cu 48 de mii de lei, o casă de locuit de 183 de metri pătrați cu o valoare de 653 487 de lei și un BMW X5, fabricat în 2011 și achiziționat în 2014 cu 38 de mii de euro. Pretendentul la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova mai are o activă financiară de peste 211 de mii de lei.

A treia în buletinul de vot este candidata din partea Partidului Socialiștilor, Olesea Brînză. Profesoară de meserie, candidata este secretar executiv la OT Hîncești. Potrivit declarației de avere din ultimii doi ani, acesta a avut venituri de 174 000 de lei. Ea mai are un intravilan cu o cotă parte de 100% și o casă de locuit de 100 de metri pătrați. Candidata a indicat în declarații că aceste bunuri valorează zero lei. Totodată, mai are un automobil de model VAZ, cumpăat cu 1 000 de lei.

Familia Brînză indică o altă mașină, achiziționată în 2009 cu 15 mii de lei. Concurenta a menționat că a contractat un credit de 100 000 de lei, cu valuta în euro. Astfel, Olesea Brînză trebuie să restituie suma contractată în anul 2019.

Chiril Moțpan este candidatul cu număr patru în buletinul de vot. Acesta de profesie este filolog și jurist, iar funcția pe care o deține acum este secretar general la Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr. Pentru ultimii doi ani, candidatul a indicat un venit împreună cu soția sa de peste 380 de mii de lei.  Pe numele său, Moțpan indică doar un intravilan, o casă de locuit, o mașină de model Volkswagen  TOURAN și o activă financiară de peste 10 mii de lei. Toate valorează peste 644 de mii de lei.

Celelalte venituri care sunt indicate în declarația de avere sunt menționate pe numele soției acestuia. Astfel, aceasta are un apartament de peste 272 de mii de lei cu 47 de metri pătrați, un teren agricol și un extravilan. De asemenea, mai este inclus și un venit de 25 de mii de lei pentru că dă în chirie un apartament.

Ultimul în buletinul de vot este candidatul Partidului Liberal, Simion Roșca. Acesta este filosof de profesie, funcția candidatului fiind conferențiar universitar. În declarația de avere pentru ultimii doi ani, Roșca a declarat împreună cu soția un venit de peste 523 de mii de lei. De asemenea, concurentul mai deține un intravilan, cumpărat cu 272 814 mii de lei, o casă de locuit de 257 de metri pătrați cu peste 753 mii de lei și un automobil de model Toyota Corolla, cumpărat cu opt mii de euro.

Intrați pe pagina Alegeri.tv8.md, unde puteți găsi toate informațiile relevante despre alegerile parlamentare din acest an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram