/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Candidații ACUM au semnat un angajament față de cetățeni. Cu cine nu vor face alianță dacă ajung în Parlament

21 februarie 2019, ora 12:32

„În numele libertății, democrației și a dezvoltării Republicii Moldova”, candidații s-au angajat ca toate deciziile pe care le vor lua să fie doar în interesul național și în conformitate cu angajamentele politice ale formațiunii. „Mă oblig în fața alegătorilor care mi-au încredințat acest mandat ca, în caz de încălcare a prezentului angajament, să-mi depun mandatul de deputat”, este un punct al angajamentului pe care au semnat candidații ACUM.

Înainte se ceremonia de semnare a angajamentului, copreședinta Blocului ACUM, Maia Sandu, lidera PAS, a spus că cetățenii moldoveni de aprobare trei decenii se zbat pentru o viață mai bună. O dată la patru ani votează în Parlament oameni care să îi reprezinte, dar, din păcate, cu mici excepții, clasa politică a dezamăgit, unii au trădat „dezertând către alte formațiuni politice”, iar ceilalți sunt lipsiți de profesionalism. Potrivit Maiei Sandu, clasa politică din acești ani a subminat democrația, nu a avut viziune, curaj și interes să construiască o țară unită. „Regimul de la guvernare a pus stăpânire pe țară, considerând-o propriul business. Mai avem timp să-i oprim să nu îndrepte țara către dictatură”, a spus Maia Sandu.

Liderul PPPDA, Andrei Năstase, și el copreședinte al Blocului ACUM, a spus că se angajează, alături de ceilalți colegi, să spulbere corupția, banditismul și oligarhia din Republica Moldova. Liderul PPPDA promite siguranță cetățenilor, premise pentru o țară europeană și democratică, iar bandiții – la pușcările. „Noi, cei din Blocul ACUM, vom șterge orice urmă de nedreptate”, a spus Andrei Năstase.

Blocul electoral ACUM DA PAS participă la alegeri pe circumscripția națională cu numărul doi în buletinul de vot. În circumscripțiile uninominale are 51 de candidați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram