/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Socialiștii susțin că știu cazuri de corupere a alegătorilor. Se vor adresa la Poliție și Procuratură

21 februarie 2019, ora 18:09

Socialiștii vor sesiza Poliția și Procuratura privind coruperea alegătorilor în instituțiile medicale sau de învățământ. Mai exact, anumite persoane ar încerca să le cumpere votul, iar pe alții i-ar impune să-și fotografieze buletinele de vot. Declarațiile aparțin lui Ion Ceban și Maxim Lebedinschi, care susțin că vor documenta toate aceste cazuri și vor cere pedepsirea persoanelor vinovate. Socialiștii însă nu au oferit nume sau situații concrete.

MAXIM LEBEDINSCHI, REPREZENTANT AL PSRM LA CEC: „Asupra cetățenilor noștri, sau alegătorilor, se încearcă ai influența pentru ai determină să fie vândut votul acestora. Persistă semnale permanente prin care se invocă existența unor tentative de corupere a alegătorilor. Toate aceste cazuri vor fi documentate și am să sesizăm organele de poliție și procuratură pentru a atrage la răspundere persoanele vinovate”.

ION CEBAN, CANDIDAT PE LISTA PȘRM: „Avem mai multe semnale, în special din cadrul instituțiilor de stat, instituțiilor medicale și de învâțământ, că oamenii sunt impuși să fotografieze buletinele de vot și, respectiv, să le prezinte la ieșirea din secția de vot”.

În acest sens, socialiștii au îndemnat oamenii să aleagă corect și să nu se lase intimidați.

ION CEBAN, CANDIDAT PE LISTA PȘRM: „Îndemnăm oamenii să nu se prindă și să nu le fie frică, dar să voteze în funcție de preferințele sale”.

Reprezentanții PȘRM însă nu au oferit nume și nici situații concrete. Partidul Socialiștilor s-a înscris în cursa electorală cu 55 de candidați pe lista națională și 51 de candidați pe circumscripțiile uninominale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram