/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

CEC condamnă incidentul de la Varnița, când doi funcționari electorali au fost percheziționați de grănicerii din regiunea transnistreană

22 februarie 2019, ora 10:22

Comisia Electorală Centrală (CEC) condamnă incidentul produs în seara zilei de ieri, la postul mixt de control din Varnița, raionul Anenii Noi, în care doi funcționari electorali – președintele și secretarului biroului electoral al secției de votare nr. 48/10 din or. Anenii Noi au fost reținuți de către forțele regimului neconstituțional din stânga Nistrului, retrăgându-le tehnica de calcul oferită de către CEC pentru organizarea alegerilor.

„Comisia își exprimă îngrijorarea și califică această acțiune drept o provocare și o încercare de destabilizare a situației înainte de ziua alegerilor, inclusiv intervenția în sistemele informaționale deținute de CEC. În acest context, Comisia a decis să retragă laptopurile respective din circuit și să înlocuiască tehnica de calcul oferită biroului electoral al secției de votare nr.48/10 pentru desfășurarea acțiunilor electorale în ziua alegerilor”, se menționează într-un comunicat de la CEC.

„Facem apel către comunitatea internațională și misiunile de observatori acreditate pentru monitorizarea alegerilor din 24 februarie curent, către forțele de ordine și Comisia Unificată de Control să ia atitudine față de reținerea celor doi funcționari electorali întru evitarea repetării situațiilor similare ce pun în pericol securitatea cetățenilor Republicii Moldova și buna desfășurare a procesului electoral”, se mai precizează în comunicat.

UPDATE, ORA: 11.13 Potrivit ofițerei de presă a Inspectoratului General de Poliție (IGP), Mariana Bețivu, după ce au fost percheziționați, funcționarii electorali au fost eliberați și li s-au întors și laptopurile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram