/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Ieri au fost puse pe rute 13 autobuze din cele noi achiziționate, iar azi urmează a fi scoase pe linii alte 12

22 februarie 2019, ora 09:24

Ieri au fost puse pe linii 13 dintre cele 31 de autobuze noi, cumpărate de Parcul Urban de Autobuze (PUA) din capitală. Șapte autobuze au ajuns pe ruta nr. 5, iar alte șase autobuze, pe linia nr.19.

Pasagerii de pe ruta nr. 19 au beneficiat ieri de călătorii gratuite, iar astăzi, va fi redeschisă această linie de autobuz, spun reprezentanții Primăriei.

„Autobuzele sunt silențioase, ușor manevrabile, au podea joasă, rampe de acces și spațiu pentru fotoliu rulant, instalații cu aer condiționat, echipament de informare audio și video”, se menționează într-un comunicat de la Primărie.

Administrația PUA anunță că alte 12 vehicule urmează a fi distribuite pe rute astăzi. Unitățile de transport vor fi puse pe liniile nr. 26 și nr. 9.

PUA a recepționat primul lot de 25 autobuze noi „ISUZU Citiport” din totalul de 31 de unități de transport. Alte șase autobuze vor intra în posesia PUA în decurs de 60 zile de la semnarea contractului.

Vehiculele achiziționate recent de municipalitate au costat 78 milioane de lei, iar surse în acest scop au fost prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2019. Cei de la Primărie spun că prețul per unitate pentru Moldova este mai mic în comparație cu autobuzele de model similar, vândute în câteva orașe din România.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram