/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/FOTO/ Pe încă două străzi din Chișinău a fost inaugurat iluminatul public. Proiectul a costat 1,7 milioane de lei

missing
23 februarie 2019, ora 13:10

Pe străzile Ciuflea și Viaduct din sectorul Centru al capitalei a fost inaugurat iluminatul public. Autoritățile municipale anunță că au fost instalate 154 de becuri, iar costul proiectului este de 1,7 milioane de lei.

Potrivit autorităților, zona acestor două străzi este foarte aglomerată și deseori aici se produc accidente, unele fatale.

„Prin modernizarea instalațiilor de iluminat pe cele două artere, municipalitatea va obține avantaje duble: un grad sporit de securitate pe străzi, cât și cheltuieli cu 45% mai mici la energia electrică față de iluminatul clasic”, se spune într-un comunicat de presă al Primăriei Chișinău.

În prezent se desfășoară lucrări de modernizare a iluminatului public pe strada Muncești, tronsonul dintre Grădina Botanică și bulevardul Dacia. De asemenea, pe strada Calea Moșilor, bulevardul Moscova și strada Kiev.

Anterior au fost înlocuite becurile pe bulevardul Mircea cel Bătrân, străzile Ion Creangă și Alba – Iulia și în Parcul Valea Trandafirilor. Până în prezent au fost cheltuite 5,2 de milioane de lei din cele 14 milioane prevăzute în buget pentru acest scop.

Pe parcursul anului 2019, urmează să fie modernizat iluminatul public și pe străzile Calea Ieșilor și sectorul Budești 2.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram