/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Membrii OccupyGuguță, opriți de poliție pe drumul spre Nisporeni. Li se cer acte pentru tobe

missing
23 februarie 2019, ora 10:21

Activiștii din comunitatea OccupyGuguță au fost reținuți de poliția de patrulare în timp ce mergea spre Nisporeni, acolo unde aveau planificată o acțiune de protest. Potrivit protestatarilor, poliția le cere activiștilor să prezinte acte pe tobele pe care le aveau cu ei în mașină.

Membrii OccupyGuguță susțin că pe drum spre Strășeni au fost opriți de polițiști și li s-a cerut acte pentru instrumentele pe care le aveau la ei. Una dintre activiste spune că polițiștii le-au cerut să intre în mașină altfe le vor fi puse cătușe pentru că nu se supun ordinelor.

„Acesta este un abuz total, o încălcare a drepturilor la libertatea întrunirilor, la dreptul de a merge cu un obiect pe stradă”, spune unul dintre activiști.

Polițiștii menționează că au oprit unul dintre automobile pentru că pasagerul de pe bancheta din față avea o tobă în brațe și nu se afla în siguranță. „Portbagajul era plin cu tobe și trebuie să aibă acte de proveniență”, menționază unul dintre polițiști.

Comunitatea OccupyGuguță a programat din timp o vizită în orașul Nisporeni și intenționau să protesteze în stilul lor, cu tobe și trimpete, și să scandeze „Așa sună democrația!”. De asemenea, în timpul acțiunii de protest intenținau să distribuie ziare și calendare și să vorbească cu oamenii de rând din Nisporeni. Acțiunea trebuia să înceapă la ora 10.30.

Reţinuţi de poliţie

Gepostet von OccupyGuguță am Freitag, 22. Februar 2019

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram