/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Trei europarlamentari afiliați lui Șor, acreditați ca observatori la alegeri. Declarația Parlamentului European

24 februarie 2019, ora 14:09

„Nici un alt membru al Parlamentului European nu a fost mandatat și, prin urmare, nu este autorizat să adopte o poziție sau să își exprime o opinie în numele Parlamentului European”, a declarat legislativul.

Declarația a venit după ce comisia electorală a Moldovei a publicat o listă de observatori care includea și numele altor patru deputați europeni, dintre care cel puțin trei au legături cu omul de afaceri Ilan Shor, care este candidat și aspiră la funcția de deputat, fiind primul pe lista partidului care îi poartă numele.

Cvartetul include pe eurodeputatul italian Fulvio Martusciello, de la Partidul Popular European de centru-dreapta și Barbara Kappel de la extrema dreaptă a Partidului Libertății din Austria. POLITICO a raportat, vineri, că ambii l-au ajutat pe Șor să ajungă membru al partidului Popular European.

Într-un e-mail, Kappel a declarat că este în Moldova „pentru o observare electorală individuală neoficială cu un ONG independent”.

Un alt deputat european pe listă este Laurențiu Rebega din România, care face parte din Alianța Conservatorilor și Reformiștilor din Europa (ACRE). Grupul umbrelă, care include conservatorii guvernați ai Marii Britanii și partidul de lege și justiție din Polonia, a îmbrățișat Partidul Shor ca “partener global”. Rebega a fost printre politicienii ACRE care au salutat Partidul Șor în familia ACRE în luna iunie a anului trecut, potrivit unui raport al mass-media din Republica Moldova.

Reprezentanții oficiali ai Parlamentului European sunt Rebecca HARMS (Verzii/Alianța Liberă Europeană, Germania), Marian-Jean MARINESCU (Partidul Popular European, România), Joachim ZELLER (Partidul Popular European, Germania), Miroslav POCHE (Socialiștii și Democrații, Rep. Cehă) și Monica MACOVEI (Conservatorii și Reformiștii Europeni, România).

Nikolay Barekov, deputat european bulgar al cărui partid este membru al ACRE, se află și pe lista de observatori din Moldova. ACRE urma să decidă vineri privind cererea Partidului Shor de a deveni membru cu drepturi depline al organizației.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram