Mai mulți moldoveni care se află peste hotare au decis să depună contestații la birourile electorale ale secțiilor de votare pentru că nu li se permite să voteze cu pașapoartele expirate. 

„La Northampton sute de oameni semnează contestația ca nu li se permite sa voteze cu pașapoarte expirate și băiatului care a pornit inițiativa i s-a spus că pierde timpul degeaba pentru că oricum foile lui nu vor ajunge nicăieri și să plece acasă”, a spus Tatiana Cucereavîi, moldoveancă stabilită în Marea Britanie, pentru TV8.

În același timp, Dumitru Vicol, un alt alegător care a votat în țară, a postat un video pe rețelele de socializare în care îi îndeamnă pe toți cei care au încercat să voteze peste hotare, dar nu au putut pentru că au au actele expirate, să depună contestații la adresa președintelui biroului secției de votare. Totuși, acesta spune că, cel mai probabil contestațiile le vor fi respinse.

„Dacă președintele biroului refuză, care este o probabilitate destul de mare, încercați să mergeți la observatori și să le spuneți că președintele a refuzat să înregistreze contestația”, a spus Dumitru Vicol.

Amintim că, la aceste alegeri moldovenilor din diasporă nu li se permite să voteze cu pașapoartele expirate, așa cum a fost la alegerile precedente. CEC recomandă cetățenilor din diasporă care simt că li s-a încălcat dreptul la vot să se adreseze în instanța de judecată.

Vezi și :

/VIDEO/ Sandu, despre votul din stânga Nistrului: „Afirmăm de pe acum că nu recunoaștem valabilitatea alegerilor în aceste două circumscripții”