/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO LIVE/ Primele declarații ale liderilor PDM, înainte de anunțarea rezultatelor preliminare ale alegerilor

24 februarie 2019, ora 21:26

Liderii Partidului Democrat fac primele declarații de presă, după închiderea secțiilor de votare din Republica Moldova:

Vlad Plahotniuc: „E devreme să discutăm despre formula politică, fiecare mandat primit de PDM, va lucra pentru cetățeni. Indiferent de diferențele doctrinale ale partidelor care vor fi în Parlament, politicienii trebuie să aibă un singur scop, de a face viața oamenilor mai bună. Nu avem politicieni cu care nu vrem să discută, nu vom impune condiții, dar nu vom accepta nici condiționalități”.

Pavel Filip: „Procesul a fost unul transparent, liber și democratic. Am mers personal la multe secții de votare, am întâlnit observatori internaționali. Chiar dacă opoziția a încercat să ducă în eroare observatorii. Desigur că au existat nereguli contestate și de PDM, dar acestea nu pot influența rezultatul votului. Mulțumesc cetățenilor care au venit la sutele de întâlniri pe care le-am avut personal. Vreau să-i rog pe cei implicați să respecte normele acestui proces. Rog reprezentanții PDM să fie vigilenți, iar pe alții, să nu efectueze presiuni, ca în final să putem spune că rezultatele nu au fost influențate”.

Andian Candu: „A fost o campanie intensă, am reușit să fim printre oameni. Am avut peste cinci mii de întâlniri cu alegătorii. Mulțumim și celor care au participat și la Referendumul consultativ”. Candu a spus că faptul că diasporei nu i s-a permis să voteze cu pașapoartele expirate nu este un subiect de primă importanță, deoarece la precedentele alegeri numărul alegătorilor care au votat cu pașapoarte expirate a fost mic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram