/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ De ce imaginile cu Plahotniuc la secția de vot apar publicate pe Youtube cu o zi înainte de alegeri

26 februarie 2019, ora 16:02

UPDATE. 15:56 PDM explică că videoclipurile încărcate pe site-ul YouTube.com (inclusiv cele încărcate în Republica Moldova) primesc în mod automat data și ora din orașul San Bruno, California, de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii, acolo unde se află sediul și serverele YouTube.

„Între Chișinău și San Bruno există o diferență de fus orar de 10 ore în favoarea Chișinăului, prin urmare un videoclip încărcat dimineața devreme la Chișinău apare pe YouTube ca fiind plasat în seara zilei precedente. Exact aceasta a fost situația cu videoclipul încărcat de PDM pe YouTube cu privire la participarea la vot a președintelui PDM”, se spune într-un comunicat al formațiunii.

UPDATE. 14.50 Vitalie Gamurari a declarat pentru ProTV, că Plahotniuc a mers la vot pe 24 februarie, iar despre faptul că imaginile apar publicate pe 23 pe Youtube, acesta spune că „nu este inginer să explice această eroare”.

În imagini este arătat cum Plahotniuc intră în secția de vot, prezintă actele, votează etc. Tot acolo observăm că acesta este însoțit de fotograf, iar în secție nu se văd oameni cu excepția bodygarzilor și a lucrătorilor biroului electoral.

Precizăm că clipul video este fără sunet, iar potrivit lui Plahotniuc și-a exercitat dreptul de vot în secția de vot nr. 29/19.

Redacția TV8 a încerca să obțină o explicație de la purtătorul de cuvânt al formațiunii Vitalie Gamurari și de la responsabilul de campanie vicepreședintele PDM Vladimir Cebotari, însă nici unul nu a răspuns la telefon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram