/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Pavel Filip, despre alegeri: „Votul din diasporă, de această dată, a fost cu mai puține probleme”

missing
27 februarie 2019, ora 18:56

Premierul Pavel Filip a vorbit astăzi, în debutul ședinței de la Guvern, prima ședință după alegerile parlamentare, despre scrutinul electoral. Filip a spus că alegerile au fost libere și corecte și a apreciat în mod special modul în care acestea au avut loc în secțiile de votare din afara țării. 

„Votul din diasporă, de această dată, a fost cu mai puține probleme, nu am auzit să se fi înregistrat deficiențe majore”, a spus prim-ministrul.

„Am insistat ca aceste alegeri să se desfășoare liber și corect. Și nu în zadar am insistat și am invitat un număr mare de observatori, vorbesc de observatori internaționali, dar și de observatori din interiorul țării. Am luat toate măsurile ca aceste alegeri, într-adevăr, să se desfășoare liber și corect. M-am bucurat foarte mult văzând rapoartele prealabile ale celor de la OSCE și ODIHR că alegerile au fost libere și corecte”, a spus mai spus premierul.

Pavel Filip a candidat la alegerile parlamentare pe lista Partidului Democrat în circumscripția națională și în circumscripția uninominală nr. 20, Strășeni, unde a devenit câștigător. Alegerile parlamentare nu au fost validate deocamdată. Curtea Constituțională urmează să se expună după în următoarele zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram