/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

A fost președinte de raion, iar acum este deputat în viitorul Parlament. Ce venituri a declarat candidatul de pe circumscripția din Glodeni

missing
28 februarie 2019, ora 19:14

Președintele raionului Glodeni, Ion Leucă este reprezentantul PDM și a câștigat la alegerile din data de 24 februarie. Potrivit portalului Moldova Curată, după serviciul militar, Leucă a lucrat inspector superior în cadrul Comisariatului raional de poliție Glodeni. O perioadă a deținut și funcția de șef al Secției Înmatriculare Transport și Calificarea Conducătorilor Auto din cadrul ÎS „CRIS Registru”, filiala Bălți. Totodată, timp de zece ani a fost șef al Filialei Glodeni a Întreprinderii de stat “TUTUN-CTC.

În declarația de avere pentru ultimii doi ani, Ion Leucă a avut un salariu din funcția de președinte de raion de peste 316 mii de lei, iar soția sa care activează la un liceu din Glodeni un salariu de 275 de mii de lei.

Soții Leucă sunt proprietarii unui teren intravilan, o casă de locuit de 119 metri pătrați, un garaj și un apartament evaluat la aproape jumătate de milion de lei, precum și două automobile:o Toyota Corolla și un VW Touareg de 95 de mii de lei și 170 de mii de lei. Leucă mai deține un cont bancar cu 60 de mii de lei. Potrivit Moldova Curată, Ion Leucă este istoric de specialitate, însă nu a activat în acest domeniu. După serviciul militar, a lucrat inspector superior în cadrul Comisariatului raional de poliție Glodeni. O perioadă a deținut și funcția de șef al Secției Înmatriculare Transport și Calificarea Conducătorilor Auto din cadrul ÎS ”CRIS” Registru”, filiala Bălți.

Pe circumscripția nr.5 au fost înregistrați opt candidați. Pentru Ion Leucă au votat 9 811 de persoane. Aceasta acumulând 34,55%. Astfel, concurentul i-a învins pe toți candidații de pe această circumscripție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram