Socialistul Vladimir Țurcan a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală prin care contesă rezultatul alegerilor din circumscripția 42 Cahul și Cantemir. Potrivit lui, în mai multe birouri electorale au votat pe listele suplimentare peste 362 de persoane, deși Codul Electoral prevede că alegătorii pe listele suplimentare participă la vot doar pe circumscripția națională, nu și pe cea uninominală.

„Totodată, este important de menționat, așa cum s-a invocat mai sus, în circumscripția uninominală nr. 42 au votat 362 de alegătorii ce au fost incluși în listele electorale suplimentare, în mod ilegal și neîntemeiat, contrar condițiilor și procedurii prevăzute de Codul electoral”, se spune în contestație. Tot acolo, socialistul precizează că diferența dintre el și candidata câștigătoarea democrata Elena Bacalu este de doar 65 de voturi.

În context, Țurcan cere verificarea corectitudinii și legalității includerii a alegătorilor în listele electorale suplimentare ce au participat la alegerile parlamentare din circumscripția electorală uninominală nr.41. Constatarea ca ilegală faptul includerii a alegătorilor în listele electorale suplimentare ce au participat la alegerile parlamentare din circumscripția 41 și prezentarea informației cu privire la identitatea acestor alegători.