Potrivit datelor preliminare de la Comisia Electorală Centrală, viitorul deputat de pe circumscripția nr.5, Glodeni este președintele raionului Glodeni, Ion Leucă, înaintat de PDM. Potrivit declarației de avere pentru ultimii doi ani, Leucă a avut un salariu din funcția de președinte de raion de peste 316 mii de lei, iar soția sa care activează la un liceu din Glodeni un salariu de 275 de mii de lei.

Soții Leucă sunt proprietarii unui teren intravilan, o casă de locuit de 119 metri pătrați, un garaj și un apartament evaluat la aproape jumătate de milion de lei, precum și două automobile:o Toyota Corolla și un VW Touareg de 95 de mii de lei și 170 de mii de lei. Leucă mai deține un cont bancar cu 60 de mii de lei.

Potrivit Moldova Curată, Ion Leucă este istoric de specialitate, însă nu a activat în acest domeniu. După serviciul militar, a lucrat inspector superior în cadrul Comisariatului raional de poliție Glodeni. O perioadă a deținut și funcția de șef al Secției Înmatriculare Transport și Calificarea Conducătorilor Auto din cadrul ÎS ”CRIS” Registru”, filiala Bălți. Totodată, timp de zece ani a fost șef al Filialei Glodeni a Întreprinderii de stat “TUTUN-CTC. În anul 2012, Vasile Bumacov, fostul ministru al Agriculturii, îl critica pe Leucă pentru faptul că această instituție ar avea pierderi mari.

Leucă este și președintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord (CRD Nord). În anul 2015, atunci când a fost ales în funcția de președinte al raionului Glodeni, consilierii socialişti îl acuzau că ar fi fost ales ilegal. Potrivit portalului Moldova Curată, unul dintre consilierii socialiști declara atunci că Ion Leucă a fost ales la prima şedinţă a noii componențe a Consiliului Raional, ceea ce contravine prevederilor legale. Atunci Ion Leucă menționa că el a fost ales la a treia şedinţă a CR Glodeni şi nu la prima, aşa cum afirmă socialiştii.

Opt candidați au aspirat la fotoliul de deputat de pe circumscripția 5 Glodeni.