/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Din fotoliul de președinte de raion, în cel de deputat. Cine a luat cele mai multe voturi în circumscripția nr.5, Glodeni

missing
01 martie 2019, ora 08:58

Soții Leucă sunt proprietarii unui teren intravilan, o casă de locuit de 119 metri pătrați, un garaj și un apartament evaluat la aproape jumătate de milion de lei, precum și două automobile:o Toyota Corolla și un VW Touareg de 95 de mii de lei și 170 de mii de lei. Leucă mai deține un cont bancar cu 60 de mii de lei.

Potrivit Moldova Curată, Ion Leucă este istoric de specialitate, însă nu a activat în acest domeniu. După serviciul militar, a lucrat inspector superior în cadrul Comisariatului raional de poliție Glodeni. O perioadă a deținut și funcția de șef al Secției Înmatriculare Transport și Calificarea Conducătorilor Auto din cadrul ÎS ”CRIS” Registru”, filiala Bălți. Totodată, timp de zece ani a fost șef al Filialei Glodeni a Întreprinderii de stat “TUTUN-CTC. În anul 2012, Vasile Bumacov, fostul ministru al Agriculturii, îl critica pe Leucă pentru faptul că această instituție ar avea pierderi mari.

Leucă este și președintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord (CRD Nord). În anul 2015, atunci când a fost ales în funcția de președinte al raionului Glodeni, consilierii socialişti îl acuzau că ar fi fost ales ilegal. Potrivit portalului Moldova Curată, unul dintre consilierii socialiști declara atunci că Ion Leucă a fost ales la prima şedinţă a noii componențe a Consiliului Raional, ceea ce contravine prevederilor legale. Atunci Ion Leucă menționa că el a fost ales la a treia şedinţă a CR Glodeni şi nu la prima, aşa cum afirmă socialiştii.

Opt candidați au aspirat la fotoliul de deputat de pe circumscripția 5 Glodeni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram