Partidul Democrat susține că este pregătit, în teorie, mai multor scenarii privind situația care se va crea după alegerile de duminică. În același timp, democrații își doresc o coaliție care va numi viitorul Guvern, precizând că a expediat scrisori către cele două partide PAS și PPDA pentru a iniția negocieri. În legătură cu declarațiile reprezentanților blocului ACUM despre faptul că nu vor purta cu negocieri cu PDM, Cebotari a spus că aceștia sunt în febra emoțiilor electorale.

„Considerăm că la moment ei sunt încă în febra emoțiilor electorale. Mizăm pe maturitate și responsabilitate, pentru că așa trebuie, sau de astfel de o clasă politică trebuie să beneficieze sau să aibă cetățenii noștri”, a declarat Vladimir Cebotari.

Întrebat de reporterul TV8 ce planifică PDM, în cazul în care blocul ACUM nu va accepta oferta de negocieri, Cebotari a precizat că vor încerca să discute separat cu membrii blocului, partidul PAS și Platforma DA.

„Am auzit declarațiile vicepreședintelui PAS, domnului Popșoi că la câteva zile după validarea mandatelor acest bloc urmează a se desființa, mai sunt și alte voci care spun și alte lucruri. Cunoaștem despre disensiunile care există în interiorul ACUM, nu o singură dată au ieșit și public acele tensiuni pe care le au. De aceea în cazul în care ei nu vor avea capacitatea de a se organiza ca bloc unitar, să participe la negocieri, a vom discuta și cu ei separat, dacă vor accepta să discutăm”, a declarat Cebotari.

Potrivit rezultatelor preliminare ale CEC, în viitorul legislativ PSRM va avea 35 de mandate, PDM 30, blocul ACUM 26, partidul Șor șapte și trei independenți.