/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Un deputat PSRM, obligat de Consiliul pentru Egalitate să-și ceară public scuze de la o jurnalistă

missing
01 martie 2019, ora 08:16

Centrul de Terminologie a răspuns, la solicitarea Centrului de Investigații Jurnalistice și a jurnalistei Mariana Colun, că expresiile utilizate de Oleg Savva în raport cu jurnalista de investigație ”au avut scopul de a o umili, a o prezenta într-o lumină proastă, prin urmare, sunt injurioase și, adresate unei persoane în public, lezează demnitatea și onoarea acesteia”.

Amintim că Avocatul Poporului și Comisia juridică numiri și imunități din Parlament au refuzat să cerceteze cazul în care deputatul socialist Oleg Savva a agresat o reporteră a Centrului de Investigații Jurnalistice. Ombutsmanul Mihai Cotorobai a trimis plângerea jurnalistei și sesizarea Centrului de Investigații Jurnalistice Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării, iar Comisia parlamentară, deși recunoaște că „deputatul este obligat prin lege să respecte cu strictețe Constituția, legile și normele etice și morale”, ne-a răspuns că este „în imposibilitatea examinării și soluționării unor astfel de cazuri”.

Centrul de Investigații Jurnalistice și reportera Mariana Colun au depus plângeri și demersuri către mai multe instituții, prin care au solicitat organelor abilitate să investigheze cazul, dar și comportamentul parlamentarului socialist. Au mai fost sesizate Inspectoratul General de Poliție, Procuratura Generală, care până în prezent nu au venit cu niciun răspuns.

Parlamentarul Oleg Savva s-a arătat nemulțumit că a fost vizat într-un material, realizat în cadrul campaniei Pentru un Parlament curat. El a numit reportera „mincinoasă”, „lepădătură” și „fetișcană necărturară”. De asemenea, Savva a amenințat jurnalista cu un proces de judecată și cu răfuiala fizică. „Noi tot putem bate! Las să știe că orice „atac” la adresa socialiștilor nu va rămâne fără răspuns”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram