Gigantul Tesla va lansa în zece zile un nou SUV – Model Y. Acesta este cu aproximativ 10% mai mare decât Model 3 și va costa cu aproximativ 10% mai mult. De asemenea, mașina va avea o autonomie mai redusă pentru aceeaşi baterie, scrie Agerpres.ro.

Evenimentul de prezentare a noului model de SUV va avea loc pe 14 martie, la Design Studio.

Noua Gigafactory din Shanghai, în estul Chinei, ar urma să producă modelele Model 3 şi Model Y, cu o capacitate anuală de 250.000 de vehicule, scrie sursa citată.

Lansarea Model Y vine după ce Tesla a anunţat săptămâna trecută că va închide reţeaua de showroom-uri şi va oferi clienţilor o versiune mai ieftină a sedanului electric Model 3.

Şeful Tesla, Elon Musk, a anunţat ieftinirea tuturor modelelor cu până la 6%. Este a treia oară în acest an când se reduce preţul la Model 3. Acum Tesla se aşteaptă la pierderi record în primul trimestru, după ce anterior şi-a exprimat „optimismul” că va înregistra profit în fiecare trimestru din 2019.

Potrivit Agerpres, noul Model 3 va fi mai ieftin decât modelele comparabile pe benzină, cum ar fi Audi A4 (37.500 dolari), Mercedes C Class (41.000 dolari) şi BMW 3 Series (40.000 dolari). Pentru a reduce costurile cu versiunea mai ieftină a modelului, Tesla urmează să închidă majoritatea celor 250 de magazine şi să vândă maşinile online.