/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Schimbări majore în fotbal, din sezonul viitor! Care sunt acestea

04 martie 2019, ora 12:13

IFAB este organismul care stabileşte regulile în fotbal, iar în şedinţa de astăzi a luat o serie de măsuri care vor schimba dinamica celui mai popular sport din lume. În permanenţă, membrii forului caută soluţii pentru ca lucrurile să fie cât mai clare, să se elimine timpii morţi, fazele controversate şi să se îmbunătăţească spectacolul. Totul în favoarea spectatorului, dar şi a jucătorilor.

Cea mai importantă modificare, care va fi activă din stagiunea viitoare, are legătură cu golurile marcate cu mâna sau venite ca urmare a unei recuperări cu mâna. Chiar dacă nu a existat intenţie, aceste reuşite vor fi anultate.

“Dacă un gol este înscris după ce un jucător a lovit mingea cu mâna (intenţionat sau nu) sau după ce un jucător a recuperat balonul datorită mâinilor (intenţionat sau nu), reuşita nu va mai fi validată”, notează IFAB.

Alte schimbări discutate sâmbătă de IFAB
– portarii nu vor trebui să mai stea cu ambele picioare pe linia porţii, la penalty-uri; în schimb, e absolut necesar ca măcar unul dintre picioare să rămână pe linie, altfel arbitrul poate decide repetarea penaltyului;
– la o lovitură liberă, niciun jucător de la echipa adversă nu mai poate să stea în zidul advers. Această măsură e menită să elimine fazele litigioas. Se estimează că astfel vor fi eliminate împingerile, care duc la controverse. Un adversar trebuie să păstreze o distanţă de cel puţin un metru faţă de zidul advers.
– un jucător schimbat poate ieşi de pe teren pe unde doreşte. Nu va trebui să mai vină pe linia mediană, de la centrul terenului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram