/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Gastronomia franceză, motiv de inspirație. Un masterclass inedit a fost organizat în cadrul pilonului educațional al programului Wine Friendly

missing
04 martie 2019, ora 19:43

Cel mai important este ca temperatura să fie suficient de înaltă pentru ca fileul de carne să nu fiarbă, ci să se coacă”, Alain Leloup, bucătar-șef din Nice.

Alain Leloup spune că a fost cucerit de bucătărie încă din fragedă adolescență, iar acum este proprietarul unui restaurant de pe Coasta de Azur. Bucătarul francez afirmă că în gastronomie contează experiența și simțurile dezvoltate ale celui care gătește.

În primul rând contează experienţa şi ştiinţa. Sosul e precum vinul, este un ansamblu de ingrediente. Ceea ce punem în sos poate să îl facă extraordinar sau mai puţin bun. Totodată, trebuie să țină cont de ceea ce simte bucătarul-șef. Pentru ca să gătești trebuie să ai chef să gătești, să vrei să gătești”, Alain Leloup, bucătar-șef din Nice.

Bucătarul francez i-a impresionat pe colegii săi din Moldova cu trei sosuri franceze. Unul din cele mai populare în rândul francezilor este sosul „BÉARNAISE”, care este preparat din unt topit, gălbenuş de ou și vin alb.

Mănânc mușchiuleț de vită, care are aromă de trufe. Este elegant, gustos. Cred că ne-am putea inspira și în bucătăria noastră, să guste și moldovenii gusturile acestea”, Vitalie Iurco, bucătar-șef.

Fiecare masterclass ne aduce ceva nou, ne oferă câteva secrete, subtilități, pe care anterior nu le observam, nu le făceam. Din acest motiv, suntem recunoscători fiecărui oaspete care ne vizitează”, Svetlana Baranova, bucătară-șefă.

Foarte multe lucruri noi. Este clasic ceea ce am văzut astăzi”, Andrei Casian, chelner-șef.

La masterclass a fost prezent unul dintre cei mai buni sommelieri din Europa, care este și soţia lui Alain Leloup. Brigitte a recomandat ce vinuri pot fi servite cu astfel de bucate.

Avem un fel de mâncare, din fructe de mare, sos cu legume mediteranene. Putem servi această mâncare cu vin Feteasca Alba. În acest fel de mâncare avem un sos „bearnaise”, un sos delicat. Pentru el aș recomanda un vin de Rara Neagră, un vin ușor, care se va potrivi foarte bine cu sosul”, Brigitte Leloup, vicepreședinta Asociației Somelierilor Europeni.

Masterclassul a fost organizat in cadrul pilonului educational al programului Wine Friendly, sub egida brandului național Vinul Moldovei si cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID si Guvernul Suediei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram