/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

13 mii de euro, pentru „a cumpăra” decizia unui procuror. Un bărbat, reținut de CNA

missing
05 martie 2019, ora 13:08

Un bărbat a fost reținut de ofițerii CNA şi procurorii anticorupție, după ce ar fi pretins şi primit 13 000 de euro de la o cunoștință, pentru mușamalizarea unui dosar de căutare. Acesta susținea că poate să influențeze un procuror, care să adopte o decizie favorabilă în privința inculpatului.

Potrivit denunțătorului, bănuitul ar fi cerut banii, susţinând că ar avea influenţă asupra procurorului de caz şi că-l poate determina pe acela să radieze din Registrul de căutare numele unui condamnat, care ar fi părărsit ţara până a fi încătuşat. Deşi a transmis întreaga sumă, bărbatul a rămas cu problema nerezolvată, ulterior adresându-se la CNA cu un denunţ.

În urma acumulării materialului probatoriu, intermediarul a fost reținut pe un termen de 72 de ore, iar, dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 6 ani de închisoare sau o amendă de până la 10 000 de unități convenționale.

În prezent, ofiţerii Centrului efectuează percheziții la domiciliul bănuitului pentru a găsi probe suplimentare care ar confirma acțiunile infracționale ale acestuia.

Procuratura anticorupţie conduce urmărirea penală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram