Un bărbat a fost reținut de ofițerii CNA şi procurorii anticorupție, după ce ar fi pretins şi primit 13 000 de euro de la o cunoștință, pentru mușamalizarea unui dosar de căutare. Acesta susținea că poate să influențeze un procuror, care să adopte o decizie favorabilă în privința inculpatului.

Potrivit denunțătorului, bănuitul ar fi cerut banii, susţinând că ar avea influenţă asupra procurorului de caz şi că-l poate determina pe acela să radieze din Registrul de căutare numele unui condamnat, care ar fi părărsit ţara până a fi încătuşat. Deşi a transmis întreaga sumă, bărbatul a rămas cu problema nerezolvată, ulterior adresându-se la CNA cu un denunţ.

În urma acumulării materialului probatoriu, intermediarul a fost reținut pe un termen de 72 de ore, iar, dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 6 ani de închisoare sau o amendă de până la 10 000 de unități convenționale.

În prezent, ofiţerii Centrului efectuează percheziții la domiciliul bănuitului pentru a găsi probe suplimentare care ar confirma acțiunile infracționale ale acestuia.

Procuratura anticorupţie conduce urmărirea penală.