Două adolescente de 14 și 16 ani au fost obligate să se prostitueze într-un apartament din Chișinău luat cu chirie, de către doi tineri de 22 și 24 de ani, originari din Fălești. Cei doi le găseau clienți pe un site de anunțuri. 

Suspecții au fost reținuți în flagrant, pe 27 februarie. Oamenii legii presupun că ei sunt membrii unei grupări infracționale. Aceștia sunt bănuiți de trafic de copii în scop de exploatare sexuală comercială.

„În urma investigațiilor efectuate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, s-a stabilit că suspecții de la începutul anului 2019, au profitat de poziția de vulnerabilitate a unor tinere pe care le-a impus să se prostitueze.

Fetele erau recrutate de suspecți în centrele de agrement, le adăposteau într-un apartament închiriat în municipiul Chișinău, după care, plasau anunțuri pe site-ul 999.md cu pozele minorelor, acestea fiind ulterior supuse exploatării sexuale de către mai mulți bărbați, contra plată”, se menționează într-un comunicat de la poliție.

Pentru serviciile prestate, victimele primeau câte 800 de lei de la fiecare client, ulterior, minorele erau deposedate de mijloacele bănești acumulate. Zilnic, fetele urmau să deservească în jur de 8 clienți. Victimelor minore le este acordată consiliere psihologică specializată.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pe faptul comiterii infracțiunii de trafic de copii, iar suspecții au fost reținuți pe un termen de 72 de ore.

Dacă va fi dovedită vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

Poliția continuă acțiunile operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz și identificarea altor tinere recrutate de către suspecți, menționează oamenii legii.