Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a desfășurat în perioada 1 – 4 martie 2019, în incinta Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din municipiul Chișinău, cea de-a 63-a ediție a Olimpiadei Republicane la Matematică. La concurs au participat 180 de elevi din clasele a șaptea și a 12-a din toate raioanele și municipiile din țară.

În baza deciziei Consiliului Olimpic Republican la Matematică, au fost acordate diplome și premii bănești pentru 57 de elevi. Premianții Olimpiadei Republicane la Matematică sunt din instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Anenii Noi, Bălți, Chișinău, Criuleni, Drochia, Ialoveni, Orhei, Telenești, Tiraspol, Ungheni.

Deținătorii diplomelor de gradul întâi, doi și trei la Olimpiada Republicană la Matematică din acest an vor participa la probele de baraj pentru determinarea lotului olimpic național pentru participarea la Olimpiada Balcanică de Matematică și Olimpiada Internațională de Matematică.

În cadrul festivității de deschidere a olimpiadei a fost organizat un program artistic. Imaginile de la eveniment le puteți vedea mai jos.