/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Este specialist în relații internaționale și deputat în viitorul Parlament. Cunoaște-l pe învingătorul de pe o circumscripție din Chișinău

missing
06 martie 2019, ora 16:08

Mihail Popșoi, este deputat în viitorul Parlament, după alegerile din 24 februarie. Acesta a candidat pe circumscripția nr. 32, Chișinău din partea Blocului Electoral ACUM Platforma DA și PAS. Acesta de profesie este specialist în relații internaționale și politice publice, iar acum este doctorand în studii politice la Universitate din Milano. 

Pentru funcțiile pe care o are, candidatul a obținut în anii 2017-2018 venituri în valoare de peste 345 de mii de lei. De asemenea, Mihail Popșoi declară în proprietate un intravilan de aproape 136 de mii de lei și două apartamente, valoarea totală fiind de aproape 600 de mii de lei. Concurentul mai are declarate o casă de locuit de 122 de mii de lei și alte bunuri imobile. Ambele fiind demolate. Totodată, acesta a primit o bursă doctorală de la Universitatea din Milano de aproape 50 de mii de lei.

Pretendentul la funcția de deputat mai are și o mașină de model Toyota Corolla fabricată în 2004 și dobândită în 2015 cu o valoare de 9 800 de lei (acestă mașină costă pe siteurile de specialitate nu mai puțin de 3 000 de euro). Dânsul mai are trei active financiare. De asemenea, concurentul a contractat un credit în 2012 de 30 000 de lei, scadent în 2019 cu rata dobânzii de 14,5%.

Pentru Mihail Popșoi au votat aproape zece mii din alegători și a acumulat 37% din voturi. Pe circumscripția 32 au candidat șase concurenți, toți ai partidelor politice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram