/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Imigranți din Africa ajungeau în UE prin Republica Moldova. Cu 6000 de euro aceștia obțineau acte false

missing
06 martie 2019, ora 13:52

Doi cetăţeni din Camerun și unul din Congo, care are cetățenie a Republicii Moldova, au organizat o schemă infracțională prin care facilitau imigrația ilegală a persoanelor din diverse țări africane spre Uniunea Europeană. Aceștia le perfectau acte false, contra sumei de șase mii de euro, care le permiteau cetățenilor din Camerun și alte state din Africa să stea și să tranziteze teritoriul Republicii Moldova. Totul s-a întâmplat în perioada anilor august-noiembrie 2018. 

Cei trei sunt cercetați penal pentru organizarea migrației ilegale. Dosarul lor a fost expediat deja în judecată.

„Acţiunile ilicite ale acestora au fost zădărnicite atât pe Aeroportul Internaţional Chişinău, cât şi la frontiera Leuşeni-Albiţa, în timp ce inculpaţii încercau să ajungă în UE, având bilete la cursa Chişinău – Milano şi Chişinău – Bucureşti. Procurorii şi poliţiştii de frontieră i-au reţinut în timp ce aceştia încercau să justifice scopul călătoriei, în baza documentelor ce aparţineau unor cetăţeni ai Franţei, care le ofereau dreptul de a intra fără viză atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi ulterior, pe teritoriul Uniunii Europene”, informează Procuratura Generală.

De asemenea, oamenii legii pus sub sechestru 1100 de euro, bani găsiți în timpul reţinerii unuia dintre învinuiţi.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă amenzi de până la 67500 lei sau închisoare de la 5 la 7 ani. Pe lângă pedeapsa închisorii, inculpaţii riscă să achite şi cheltuieli judiciare evaluate la circa 40 de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram