Alexandru Negru, judecătorul care examinează dosarul lui Dorin Chirtoacă, fost primar de Chișinău, a venit astăzi la ședință, deși oficial, se află în concediu de îngrijire a copilului, de pe data de 23 februarie 2019 până în luna septembrie a anului 2021. 

„Fiind întrebat de ce face asta, judecătorul a spus că are actele necesare în regulă, pentru a continua ședința: că ar fi fost rechemat etc., deși la dosar asemenea acte lipsesc, la fel și pe site-ul CSM, asemenea hotărâri nu am găsit”, a comentat Dorin Chirtoacă.

Doc: Facebook/Dorinc Chirtoacă

Doc: Facebook/Dorinc Chirtoacă

Fostul primar al capitalei a anunțat că a cerut recuzarea judecătorului Alexandru Negru și că rechemarea lui ar avea legătură cu dezvăluirile pe care acesta le-a făcut recent în spațiul public.

Reprezentanții Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, nu au răspuns la telefon pentru a ne oferi explicații.

Fostul primar al Chișinăului este cercetat din mai 2017 pentru trafic de influență și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. El este acuzat că i-ar fi dat indicații viceprimarului Nistor Grozavu să semneze, fără avizul Consiliului Municipal, contractul cu o firmă ce urma să implementeze sistemul de parcări. Câteva luni mai târziu, al doilea dosar penal a fost deschis pe numele său, pentru că nu ar fi executat corect zeci de hotărâri judecătorești pentru asigurare cu spațiu locativ din fondul public a mai multor persoane. Fostul edil se declară nevinovat.