/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Judecătorul care examinează dosarul lui Chirtoacă a venit astăzi la ședință, deși este în concediu de îngrijire a copilului

missing
06 martie 2019, ora 12:27

Alexandru Negru, judecătorul care examinează dosarul lui Dorin Chirtoacă, fost primar de Chișinău, a venit astăzi la ședință, deși oficial, se află în concediu de îngrijire a copilului, de pe data de 23 februarie 2019 până în luna septembrie a anului 2021. 

„Fiind întrebat de ce face asta, judecătorul a spus că are actele necesare în regulă, pentru a continua ședința: că ar fi fost rechemat etc., deși la dosar asemenea acte lipsesc, la fel și pe site-ul CSM, asemenea hotărâri nu am găsit”, a comentat Dorin Chirtoacă.

Doc: Facebook/Dorinc Chirtoacă

Doc: Facebook/Dorinc Chirtoacă

Fostul primar al capitalei a anunțat că a cerut recuzarea judecătorului Alexandru Negru și că rechemarea lui ar avea legătură cu dezvăluirile pe care acesta le-a făcut recent în spațiul public.

Reprezentanții Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, nu au răspuns la telefon pentru a ne oferi explicații.

Fostul primar al Chișinăului este cercetat din mai 2017 pentru trafic de influență și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. El este acuzat că i-ar fi dat indicații viceprimarului Nistor Grozavu să semneze, fără avizul Consiliului Municipal, contractul cu o firmă ce urma să implementeze sistemul de parcări. Câteva luni mai târziu, al doilea dosar penal a fost deschis pe numele său, pentru că nu ar fi executat corect zeci de hotărâri judecătorești pentru asigurare cu spațiu locativ din fondul public a mai multor persoane. Fostul edil se declară nevinovat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram