/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

UE oferă Republicii Moldova cinci milioane euro pentru dezvoltarea societății civile

missing
06 martie 2019, ora 17:05

Societatea civilă din Republica Moldova va beneficia de finanțare în sumă de cinci milioane de euro, bani oferiți de Uniunea Europeană prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova”. Startul proiectului a fost dat astăzi și acesta va fi implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Proiectul va acoperi patru regiuni de dezvoltare ale Republicii Moldova: Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia. Din cele cinci milioane de euro oferite de Uniunea Europeană, 3,75 milioane de euro vor fi oferite în formă de granturi pentru organizațiile societății civile.

„Obiectivul general al acestui proiect este de a spori participarea activă și constructivă a cetățenilor la procesele decizionale locale, regionale și naționale în domeniul serviciilor publice.

Participarea și angajarea cetățenilor în procesul de planificare și livrare a serviciilor publice le va permite acestora să monitorizeze activitatea autoritățile publice, să se implice activ în procesul decizional local. Prin intermediul proiectului cetățenii vor fi împuterniciți să abordeze problemele de mediu, de sănătate și să agreeze împreună cu autoritățile publice prioritățile și soluțiile. De asemenea, se va contribui la edificarea capacităților instituțiilor publice de a utiliza metode participative și incluzive în procesele de luare a deciziilor și la elaborarea politicilor”, spun coordonatorii proiectului.

Perioada de implementare a proiectului este prevăzută până la sfârșitul anului 2021.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram