Au mers la urnele de vot să-și aleagă viitorii guvernanți, iar acum sunt derutați. Am întrebat oamenii din stradă ce părere au ei despre eventualele coaliții care s-ar putea crea în viitorul Parlament. Le este dificil să presupună care dintre partide vor putea să se unească în viitorul parlament. Pe de altă parte, oamenii spun că s-au săturat de alegeri și nu vor anticipate.

Oamenii pe care i-am întâlnit în stradă spun că văd, mai curând, o coaliție între Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor.

Cum credeți, cine cu cine trebuie să se unească? PDM și socialiștii trebuie să se unească; sunt oameni serioși.”

Din câte noi am văzut nimeni cu nimeni nu vrea să se unească într-o coaliție. Dacă democrații și socialiștii vor face o coaliție, sunteți de acord? După mine, acest lucru nu este real.”

Eu îi văd, mai curând, pe socialiști și pe democrați, au mai multe șanse. Dar, spre exemplu ACUM și socialiștii? Nu știu. Poate dacă îi vor rupe pe câțiva de la ACUM…”

Blocul ACUM nu trebuie să facă coaliție, ei trebuie să fie aparte. Doar dacă or vrea PSRM și cu PD, poate să facă coaliție, dar nu-i de dorit.”

Până când știm că ei toți se dușmănesc. Se îneacă unul pe altul.”

Cât se poate? Fiecare trage la el. Trebuie să se unească, să uite totul și că creeze un Guven, fie și din tehnocrați și să lucreze. Să spună: Băieți, ce a fost înainte uităm și gata!”

Alegătorii spun că nu-și doresc alegeri anticipate.

Cred că va fi mai rău. Pentru că oamenii au obosit, pur și simplu nu vor ieși la vot.”

Dar ce credeți dacă vor fi alegeri anticipate? Doamne ferește! De ce? Dar pentru ce? Pentru ce? Să ne dea nouă, vârstnicilor pensie 200 de lei, nu e, nu e, nu e; să nu așteptăm și 180 au scos. Dar iată pentru tot acest talmeș-balmeș este. Nu, tovarăși! Noi mai mult nu vom ieși nici în piață, nici la urne. M-am săturat!”

Oamenii nu știu cine ar trebui să fie viitorul prim-minstru al țării, dar spun că vor să vadă în fruntea Guvernului „un om de treabă”.

Din partea mea, nu văd pe nimeni.”

Trebuie de adus unul din rai, de sus.”

Cred că un om de trebă. Restul sunt fleacuri.”

Opinia Dvs. Pe cine vedeți? Greceanîi.”

Eu l-aș vrea pe Vlad Plahotniuc, dacă sincer. Pentru că este un om serios și o demonstrează prin fapte.”

Cred că deja totu-i hotărât.”

În viitorul Parlament au acces patru partide: PSRM, care a obținut 35 de mandate de deputat; PDM, cu 30 de mandate, blocul ACUM, cu 26 de mandate și Partidul ȘOR, care a obținut șapte mandate. Scrutinul nu a fost deocamdată validat de Curtea Constituțională.

Reporteră: Natalia Volontir

Operator: Mark Diaconu