/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

În 2018, Moldova a înregistrat cele mai bogate recolte de struguri din ultimii zece ani! Pe ce loc s-a clasat în lume

missing
07 martie 2019, ora 11:47

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în țara noastră, sectorul vitivinicol a generat la sate cele mai multe locuiri de muncă, iar peste 29 de mii de agenți economici activează în acest sector al economiei.

În Registrul Vitivinicol sunt înregistrate 187 de vinării, dintre care 68 sunt și proprietari de podgorii. Astfel, vinăriile au în proprietate 36 la sută din suprafața totală cultivată cu viță-de-vie tehnică, fiecărei revenindu-i, în medie, 220 de hectare de podgorii.

Cifrele se conțin în raportul de activitate al Oficiului Național al Viei și Vinului. Acestea au fost făcute publice în cadrul celei de-a doua ediții a Conferinței Naționale a Filierei Vitivinicole „Anul Vitivinicol 2018”, desfășurate la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram