/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Diaspora: „Sperăm că ne va fi auzită vocea, și să fie transmis un impuls Guvernului, de a-și asuma angajamentele asumate față de toți cetățenii săi”

missing
08 martie 2019, ora 14:36

După alegerile din 13 noiembrie 2016, diaspora s-a adresta către Comitetul pentru drepturile civile și politice din cadrul ONU. Și asta pentru că le-ar fi fost încălcat dreptul la vot. Pe atunci fiind epuizate buletine în 18 secții de votare de peste hotare.

Astfel, într-o postare pe Facebook avocații menționează că au fost informați că sesizarea depusă către Comitetul pentru drepturile civile și politice din cadrul ONU, pentru că le-a fost încălcat dreptul la vot și la un proces echitabil în examinarea contestațiilor, a fost expediată Guvernului Republicii Moldova. Astfel, acestuia i i s-a acordat termen pentru a-și prezenta poziția.

Vă aduceți aminte despre alegerile prezidențiale din 13 noiembrie 2016, când dreptul la vot a fost încălcat flagrant din cauza epuizării buletinelor de vot în 18 secții de votare de peste hotare, și despre procesul de judecată a cetățenilor față de autoritățile R. Moldova.

Vă comunicăm, că la data de 05.03.2019, am fost informați oficial că Sesizarea depusă către Comitetul pentru drepturile civile și politice din cadrul ONU, în interesul reclamanților cărora le-a fost încălcat dreptul la vot și la un proces echitabil în examinarea contestațiilor, a fost comunicată Guvernului Republicii Moldova, și i s-a acordat termen pentru a-și prezenta poziția”, se arată în postare.

În ciuda tuturor, aceștia spun că indiferent de situații cetățenii Republicii Moldova a parcurs mii de kilometri pentru a vota.

Prin procedura în cauză în fața Comitetului ONU, practic neutilizată de cetățenii R. Moldova, avem posibilitatea reală de a face auzită vocea celor cărora le-a fost îngrădit accesul la vot, și accesul la justiție în valorificarea acestui drept. Mulțumim repetat cetățenilor din diasporă care au decis să meargă mai departe. Mulțumim și celor implicați la colectarea semnăturilor, și resurselor necesare pentru traducerea actelor”, scrie Veronica Mihailov.

Totodată, aceștia speră să fie auziți și fac o dresare Guvernului pentru a-și asuma obligația față de cetățenii plecați peste hoatre.

Sperăm că va fi auzită Vocea diasporei, și să fie transmis un impuls Guvernului, de a-și asuma angajamentele asumate față de toți cetățenii săi cu privire la ASIGURAREA EFICIENTĂ A DREPTULUI LA VOT.
Mulțumim repetat cetățenilor din diasporă care au decis să meargă mai departe. Mulțumim și celor implicați la colectarea semnăturilor, și resurselor necesare pentru traducerea actelor”, se mai arată în postare.

În 2019 Guvernul a aprobat o decizie privind deschiderea a 125 de secții de votare peste hotare țării, cu 25 mai mult decât la alegerile prezidențiale din 2016, dintre care 11 vor fi amplasate în Federația Rusă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram