/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Facebook a ELIMINAT conturi false din România şi Marea Britanie folosite în campanii pentru dezinformare

missing
08 martie 2019, ora 08:27

Facebook a eliminat, joi, conturi false din România şi Marea Britanie utilizate în acţiuni coordonate de influenţare a opiniilor în scopuri politice, anunţă compania online din Statele Unite.

“Astăzi, am eliminat 137 de conturi Facebook şi Instagram, pagini şi grupuri implicate în acţiuni coordonate lipsite de autenticitate în cadrul unei reţele axate pe Marea Britanie. Persoanele din spatele acestor conturi se prezentau ca fiind activişti de extremă-dreapta şi anti-extremă-dreapta, schimbând frecvent numele paginilor şi grupurilor, folosind conturi false pentru a se implica în discursuri pentru promovarea urii şi pentru a difuza comentarii care să genereze disensiuni în dezbaterile politice din Marea Britanie”, anunţă compania Facebook într-un comunicat postat pe un blog propriu.

“Separat, am eliminat 31 de pagini, grupuri şi conturi de Facebook implicate în acţiuni coordonate lipsite de autenticitate în cadrul unei reţele care acţiona în România şi folosea o combinaţie de conturi false pentru a induce în eroare alte persoane (…)”, precizează reţeaua de socializare online.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram