/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/INFOGRAFIC/ Cele mai bune țări pentru lucrătorii de sex feminin. Cine se află în top cinci

missing
08 martie 2019, ora 08:49

Țările nordice au ocupat primele cinci poziții în top zece, în timp ce cele mai mari economii, unde preponderent se vorbește în limb engleză, mai au mult de lucru la acest capitol. Canada a înregistrat cel mai bun scor și s-a clasat pe locul 11, în timp ce Marea Britanie a ajuns pe locul 13. Statele Unite au reușit doar un scor de 61,1, ceea ce înseamnă că este pe locul 23. Începând cu anul 2000, Luxemburg și Polonia au înregistrat cele mai notabile îmbunătățiri, în timp ce Portugalia, SUA și Austria au coborât câteva poziții.

Autorii cercetării, PwC, susțin că o creștere a numărului de femei încadrate în muncă ar putea aduce mari dividende economice. De exemplu, dacă în SUA nivelul ocupării forței de muncă în rândul femeilor ar corespunde celui din Suedia, economia sa va crește cu 1,8 trilioane de dolari. Dacă toate națiunile OCDE ar face același lucru, creșterea colectivă a PIB-ului ar fi de 6 trilioane de dolari.

Infographic: The Best Countries For Female Workers | Statista You will find more infographics at Statista

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram