/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Circumscripția Taraclia a trimis un socialist în Parlament. Cine este și ce averi are noul deputat

missing
09 martie 2019, ora 12:56

Candidatul Partidului Socialiștilor, Chiril Tatarlî, agronom de profesie, a câștigat scrutinul din circumscripția nr. 44, Taraclia și a acces în legislativ. Acesta este președintele raionului Taraclia din anul 2015. Chiril Tatarlî este președintele organizației teritoriale Taraclia și membru al Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor.

Portalul Moldova Curată scrie că primarul orașului Taraclia, Serghei Filipov, l-a acuzat în 2017 pe președintele raionului, Chiril Tatarlî că ar fi redirecționat din fondul rutier al regiunii sume importante pentru a-și procura o mașină de serviciu, a face reparație în birou și a-l dota cu tehnica necesară, parte din echipament fiind destinat inclusiv aparatului președintelui raionului. Tatarlî s-a justificat că folosea o mașină de serviciu a unei direcții, la mijloc nu era vorba de confortul personal și că achiziționarea automobilului nu o decide președintele raionului, ci consiliul. În plus, el a spus că a cumpărat un televizor pentru birou din banii proprii.

Consilier în consiliul raional din partea PSRM este și feciorul lui Chiril Tatarlî, Alexandr. Președintele raionului și liderul local al formațiunii nu vede o problemă în acest fapt. El a declarat portalului Moldova Curată că feciorul lui nu l-a votat la funcția de președinte de raion pentru a evita un eventual conflict de interese.

În declarația de avere pe ultimii doi ani este menționat că Chiril Tatarlî are în proprietate o casă de locuit de 124 m2, un autoturism Suzuki Grand Vitara fabricat în 2007 și procurat în 2013, dar și un autoturism VAZ din 1990, achiziționat în același an. Candidatul PSRM a obținut un salariu de peste 500 de mii de lei de la Consiliul raional și o pensie de peste 114 mii de lei. Tatarlî deține două depozite bancare unde păstrează 21 de mii de euro și peste 340 de mii de lei, care i-au generat în ultimii doi ani un venit din dobânzi de 315 euro și 20 624 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram