În luna martie, considerată și „luna femeii”, Asociația Obștească „Ajută un Om” organizează o campanie de colectare a diferitor obiecte și lucruri pentru mamele care o duc mai greu, care se confruntă cu neajunsuri.

Campania se numește „Adoptă o Mamă” și oricine poate pregăti un pachet pentru o mamă, dăruindu-i cele necesare unei femei – obiecte de igienă, o cremă pentru față, una pentru mâini, o eșarfă sau poate un fular, o bijuterie, o pereche de ștrampi, o poșetă, o carte bună, o ciocolată. Condiția este ca toate lucrurile să fie noi.

Lucrurile sunt colectate până la sfârșitul lunii, iar după 31 martie, organizatorii vor ajunge la unele mame care nici nu îndrăznesc să viseze că cineva se gândește și la ele.

Cei ca doresc pot duce donațiile în rețeaua de cafenele Tucano Coffee.

La fel, organizatorii vin cu un apel către companiile care se pot implica în mod organizat, pregătind pachete sau donând produse (companiile importatoare de produse sau alimente), sau bani din care vor fi cumpărate toate cele necesare pentru a completa pachetele care nu vor conține careva lucruri necesare unei mame.