/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Candu a semnat cele nouă legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea și i le-a trimis lui Dodon spre promulgare

missing
11 martie 2019, ora 17:15

Președintele Parlamentului Andrian Candu a semnat azi cele nouă legi pentru care Executivul și-a asumat răspunderea săptămâna trecută, la ultima ședință a Guvernului cu împuterniciri depline. Legile au fost expediate președintelui Igor Dodon spre promulgare, informează serviciul de presă al Parlamentului. 

La ședința de pe 7 martie, Guvernul a aprobat modificări la Codul Muncii, la Legea cu privire la oamenii de creație, la Legea cu privire la achizițiile publice; la Legea privind bugetul asigurărilor sociale pentru 2019, la Legea Bugetului de stat pentru 2019 ș.a.

De asemenea, Executivul a aprobat acordarea ajutoarelor unice de 600 de lei înainte de Paști pentru pensionarii cu venituri mai mici de 2000 de lei pe lună și indexarea pensiilor cu 5,3%, de pe 1 aprilie 2019.

Reprezentații Parlamentului precizează că, potrivit articolului 106 (1) din Constituția Republicii Moldova, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Parlamentului asupra unui program, unei declaraţii de politică generală sau unui proiect de lege. Guvernul este demis dacă moţiunea de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea proiectului, este votată de majoritatea deputaţilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram