În capitală au fost sterilizați 140 de câini fără stăpân, în perioada 7-10 martie. Acțiunea s-a desfășurat la Centrul municipal de sterilizare a populației canine, iar animalele supuse intervențiilor au fost ulterior eliberate.

„Este un exercițiu nou pentru noi, care s-a realizat cu succes. Vrem să avem și în continuare o abordare umană față de animalele”, a comunicat primarul general interimar, Ruslan Codreanu.

Potrivit Primăriei Chișinău, măsurile de control asupra câinilor fără stăpân au fost reluate, după 10 ani. Iar acțiunile de acest gen vor continua, pentru a putea soluționa problemă respectivă.

Intervențiile au fost efectuate de către cinci medici veterinari români, aflați săptămâna trecută într-o misiune la Chișinău.

Pe lângă acțiunile de sterilizare, experții români au desfășurat sesiuni de instruite pentru medicii veterinari din capitală, precum și din alte zone ale țării. De asemenea, în cadrul activităților au participat 15 voluntari și reprezentanți ai organizațiilor de profil.

O activitate similară, de sterilizare a animalelor fără de stăpân din capitală, este planificată pentru luna mai curent, cu participarea a 11 specialiști din cadrul Organizației Mondiale a Veterinarilor.