În preajma Sărbătorilor de Paști, Primăria Municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii și ONG-urile să participe activ la salubrizarea și amenajarea Capitalei pe parcursul lunilor martie și aprilie. Autoritățile vor pune la dispoziție mănuși, pungi, precum și transport pentru evacuarea deșeurilor.

Potrivit municipalității evenimentele sunt planificate pentru zilele de sâmbătă, pe 16 și 30 martie, precum și pe 13 și 20 aprilie, pentru ca cetățenii care muncesc, în week-end, să poată da o mână de ajutor pentru salubrizarea și amenajarea orașului. Mai jos este prezentat planul de acțiuni.

-16 martie – salubrizarea albiei râului Bâc, dar și a celorlalte bazine de apă care traversează capitala: râulețul Durlești, Malina Mică, Țiganca, Valea Trandafirilor etc.;

-30 martie – Plantare a zece mii de arbori în diferite zone din oraș, cu participarea A.O. „Parcurile Viitorului”;

-13 aprilie – curățenia generală a parcurilor și a pădurilor-parc;

-20 aprilie – curățenia generală a curților de blocuri.

Măsurile enunțate se înscriu în Planul de acțiuni al Campaniei municipale de salubrizare de primăvară. Alături de cetățeni, la curarea orașului vor participa serviciile municipale specializate: Direcția generală locativ-comunală și amenajare, întreprinderile pentru servicii locative și cele de prestări servicii, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi, preturile de sector și subdiviziunile structurale municipale.