/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Parlamentul European va vota marţi un proiect de rezoluţie privind relaţiile cu Rusia

11 martie 2019, ora 19:22

Eurodeputaţii vor vota marţi proiectul de rezoluţie, după ce luni va avea loc o dezbatere în acest sens. Procedura va fi de tip non-legislativ.

Aceştia recomandă “revizuirea Acordului de parteneriat şi cooperare de către UE şi limitarea cooperării cu Rusia la domenii de interes comun, cum ar fi lupta împotriva terorismului şi a schimbărilor climatice”.

Proiectul de rezoluţie mai menţionează că îmbunătăţirea relaţiilor între Bruxelles şi Moscova va fi posibilă doar dacă Rusia va implementa în mod integral “aşa-zisele acorduri de la Minsk privind sfârşitul războiului din Ucraina de est şi va începe să respecte dreptul internaţional”.

În decembrie 2018, statele UE au fost de acord să prelungească sancţiunile economice până la data de 31 iulie 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram