/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Vântul a lăsat mai multe case fără curent electric. Trei raioane și municipii unde e cea mai complicată situație

11 martie 2019, ora 14:13

Vântul puternic a lăsat mai multe case fără curent electric. Furnizorul de energie electrică anunță că mai multe fire s-au rupt din cauza vântului sau a copacilor doborâți. Potrivit Red Union Fenosa, cea mai complicată situație la această oră este în raioanele Telenești și Criuleni și în municipiul Orhei. 

Potrivit furnizorului, au fost înregistrate circa 50 de avize privind rupturile de conductor: „Pentru remedierea situației au fost mobilizate 77 formațiuni de intervenție operativă, care își desfășoară activitatea în localitățile rămase parțial fără tensiune. Î.C.S. “Red Union Fenosa” S.A. își asigură consumatorii că întreprinde toate acţiunile necesare pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a serviciului de distribuție a energiei electrice”, se menționează în comunicatul de la întreprindere.

Alerta meteo de cod galben de vânt este valabilă până în seara acestei zile, către ora 18. În acest context, reprezentanții furnizorului de energie electrică atenționează:

– ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ și care atârnă suspect de pe piloni sau copaci;
– nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
– marcaţi locul unor rupturi de conductoare electrice şi asiguraţi paza acestuia până la intervenţia electricienilor, pentru a restricţiona astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
– nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa.

Despre orice incident informaţi în regim de urgenţă furnizorul de energie electrică prin următoarele metode:

– la telefonul Serviciului 24h – 022-43-11-11,
– prin intermediul chatului disponibil de pagina noastră web,
– pe Facebook, accesând: https://www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova.

La același subiect:

/FOTO. VIDEO/ Vântul s-a dezlănțuit în toată republica. Norii de praf, fac imposibilă circulația rutieră

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram