/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Are 24 de ani și este jurist de profesie. Cine e cel mai tânăr deputat din noul Legislativ

missing
12 martie 2019, ora 17:38

Cel mai tânăr deputat din noul Legislativ are 24 de ani și este jurist de profesie. Vorbim despre Dinu Plîngău, parlamentar ales pe lista blocului ACUM. Ca și majoritate dintre colegii lui din blocul electoral, acesta deține primul său mandat de deputat. 

Foto: Facebook/Dinu Plîngău

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, vârsta medie a deputaților din noul Legislativ este de 48 de ani.

Decanul de vârstă al deputaților, la fel ca în legislatura anterioară, este Eduard Smirnov, care, în acest an, va împlini 80 de ani.

Conform tradiției, Eduard Smirnov va prezida ședinţa de constituire a Parlamentului nou-ales.

De asemenea, în actualul Legislativ a acces și un număr record de femei – 26 sau circa 25% din totalul deputaților. Deși în listele prezentate de partide la CEC 40% dintre candidați erau femei, în Legislativ au ajuns puțin peste jumătate dintre ele. Mai multe detalii despre femeile care au ajuns în noul Parlament găsiți AICI.

Viitorul Parlament va fi compus, în mare parte, din juriști, economiști și specialiști în educație (profesori, pedagogi, lectori universitari).

Vezi și:

/VIDEO/ Politcheck cu Igor Boțan, despre reprezentativitatea femeilor în viitorul Parlament: „Totul se face pentru a bifa”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram